Химия Украины и мира

Південна Корея: Samsung продає хімічний бізнес за 2,6 мільярда доларів

Південнокорейський конгломерат Samsung Group продає свій хімічний бізнес компанії Lotte Chemical. Про це пишуть “Вести.ru”.

Холдинг продовжує позбавлятися неключових напрямків, плануючи зосередитися на IT-галузі.

Компанії Lotte Chemical, що є третьою за величиною нафтохімічною компанією в Південній Кореї після Hanwha і LG Chem, дістанеться частка Samsung Fine Chemicals розміром 31,5%. “Дочка” Lotte Group також отримає 90% хімічного підрозділу Samsung SDI.

За ці активи Lotte Chemical заплатить 3 трлн вон (близько 2,63 млрд доларів). Згідно з прогнозами за рахунок оголошеного придбання Lotte Chemical збільшить річну виручку більш ніж на 30% до 20 трлн. вон (17,5 млрд. доларів).

Операцію планується завершити в першій половині 2016 року. Для Lotte Group це найбільша покупка в історії.

Для Samsung Group подібні угоди не є рідкістю: тільки в 2014 році корпорація продала частки в чотирьох “дочках”, чий бізнес пов’язаний з оборонним і хімічним секторами.

Після продажу хімічного бізнесу Samsung SDI має намір зосередитися на розвитку акумуляторного і вкласти в нього понад 2 трлн. вон (1,75 млрд. доларів) в найближчі п’ять років. (останні новини в україні та світі/epravda.com.ua/Химия Украины и мира)

Exit mobile version