Химия Украины и мира

КАС: чому варто використовувати?

Серед усіх відомих мінеральних добрив азот вважається номером один. І це не дивно, адже без азоту розвиток та ріст будь-якої культури просто неможливий. Використання азотних мінеральних добрив – це гарантія високого врожаю, оптимального якісного складу насіння, зерна, плодів та овочів, а також запорука отримання аграріями прибутку від проведення господарської діяльності.

Що означає КАС?

КАС – карбамідно-аміачна суміш. Дане мінеральне добриво являється одним із найпопулярніших засобів підживлення сільськогосподарських рослин в усьому світі. Вітчизняні аграрні господарства також залюбки використовують КАС.

Якими перевагами володіє КАС?

Найголовніше, що дане міндобриво містить усі можливі форми азоту – амідну, амонійну та нітратну. На практиці таке поєднання означає, що КАС найбільш ефективно впливає на формування тканин та клітин культур, а також швидко поглинається рослинами, проте має тривалий термін позитивної дії. Окрім того, КАС, на відміну від інших азотних мінеральних добрив, економічно вигідніший, адже ціна азоту в ньому значно нижча – при застосуванні як для кореневого, так і позакореневого живлення, втрати азоту є не більшими, ніж 10% (в той час, як у інших гранульованих міндобрив втрати можуть становити до  40%).

Пролонговане підживлення сільськогосподарських культур протягом всього вегетаційного періоду – це головна перевага карбамідно-аміачної суміші.

Яким чином можна застосовувати КАС?

Дане мінеральне добриво можна використовувати трьома способами і в наступні періоди:

КАС можна застосовувати як у розбавленому, так і у нерозбавленому водою вигляді. Найкращим часом для внесення даного добрива являється ранок (за умови відсутності вранішньої роси) та пізнім вечором.

Якщо погода є прохолодною та похмурою, роботу по внесенню КАС , як правило, проводять протягом всього дня. Не можна допускати застосування КАС у випадку, якщо:

У разі недотримання цих рекомендацій можливі опіки листя сільгоспкультур, особливо від них можуть постраждати молоді рослини. Проте, варто зауважити, що опіки від використання карбамідно-аміачної суміші не призводять до зниження загальної врожайності культур, що, погодьтеся, не може не радувати!

Exit mobile version