Химия Украины и мира

Вапно негашене – використання в галузі промисловості

Вапно вважається продуктом випалення вапняку або крейди, вапно виробляють у вертящихся або ж шахтних печах. Виходячи з виду сировини вапно негашене існує кальцієве, магнезіальних і доломітове першого, 2-го або 3-го сортів. Обжог вапна негашеного виробляють при температурі близько 1,1-1,2 тисяч градусів Цельсія що б виключити зі складу вуглекислий газ і освіти оксиду кальцію у вигляді шматочків різного об’єму (вапно комове негашене будівельна). Розділяють комовую вапно на Бистрогасящуюся, з тимчасовим періодом до 8 хвилин, среднегасящуюся до 25 хвилин і медленногасящуюся, процес займає не менше 25 хвилин

Реалізація високоякісного вапна одне з ключових напрямків всі компаній, що торгують вапном.

Завдяки в’яжучими реактивним особливостям вапно негашене будівельна має надзвичайно широкий діапазон використання в індустрії і народному господарстві:

Використання вапна в металургії

Вапно технічне негашене в металургії використовується як очищуючий компонент, вона бере участь в ході десульфітації і шлакоутворення, пов’язує такі ненужниев складі стали компоненти як фосфор і сірка. Купити вапно негашене можна в інтернеті та на підприємстів, що виготовляє вапно у біг-бегах та доставляє по Україні. Вапно в цукрової промисловості відіграє вагому роль в ході освітлення і вилучення зі складу діфуззіонного соку несахаров. У цукровій індустрії застосовують виключно якісну вапно.

Створення будівельних матеріалів із застосуванням вапна

Вапно будівельне вважається в’язким складової і дає фортеця, застосовується при виготовленні силікатної цегли, сухих будівельних сумішей, пористих бетонів (газосилікату), застосовується в оздобленні фасадів і так далі

Вапно в охороні навколишнього середовища

Вапно використовується в промисловості при очищенні повітря, газів, нейтралізації забруднених стічних вод, для оздоровлення навколишнього середовища.

Хімічна індустрія

У цій секторі економіки з вугілля і комовой вапна виробляють карбід кальцію, використовуваний в процесі синтезу ацетилену і т.д. Схожі застосування вапна комовой для виробництва соди допомагає зменшити себистоимость. Вапно грудкове негашене аналогічно використовують в діях синтезу ключових препаратів органічної хімії.

Вапно та вапнякове борошно в сільському господарстві використовують вапнування кислих основ, вона ефективно нейтралізує вредносние кислоти, сприяє здоровому розвитку рослин і відновлення дерну.

Вапно в скляної промисловості

В ході плавлення завдяки вапнякової борошні скло набуває щільність і твердість.

Дорожнє будівництво і вапно

Застосовується для поліпшення грунту і стабілізації. Такі високі особливості реактивності оксиду кальцію вапно відводить з грунту воду, збільшуючи цим стабільність і стійкість до морозу. Аналогічно будівельне вапно використовують для всіх верств дорожнього полотна.

Exit mobile version