Химия Украины и мира

Які хімічні добрива потрібні в агробізнесі?

Весна – найважливіше і відповідальний час року для сільськогосподарських культур. Щоб восени зібрати багатий урожай, навесні потрібно ретельно обробити грунт і внести добрива.

Які добрива потрібно вносити навесні?

Під час весняного підживлення важливо враховувати потреби городніх культур на вашій ділянці. Крім того, потрібно розрахувати правильне дозування. Всі добрива діляться на органічні і мінеральні.

Органічні

Вони бувають рослинними (торф і компост) і тваринами (гній і пташиний послід). Органічні добрива покращують структуру ґрунту і сприяють розвитку життєдіяльності організмів, корисних для грунту і рослин.

Перегній по різному впливає на рослини. Наприклад, картопля швидко вбирає азот, утворений з перегною в грунті, а морква росте в кілька разів повільніше. Графік підгодівлі органікою потрібно будувати спираючись на принципі взаємодії добрива та овочевої культури.

МІНЕРАЛЬНІ

Працювати з мінералами простіше, ніж з органікою, тому що їх не потрібно готувати протягом декількох місяців або року. Мінеральні добрива продаються в готовому, концентрованому вигляді.

Вносити азотні і фосфорні навесні потрібно перед перекопування грунту. Так корисні речовини потраплять прямо до коріння рослин. Під час підживлення рекомендується дотримуватися оптимальну глибину – 20 см.

Тип мінеральних добрив, що вносяться в грунт навесні залежить від розміру ділянки, виду грунту і сортів культур. Для прикладу візьмемо ділянку 10 кв. метрів. з грунтом з плідністю нижче середнього. Щоб якісно удобрити грунт, потрібно внести 300 грам азотних підгодівлі, а також близько 200 грам фосфорних і стільки ж калійних. Калійні добрива можна замінити деревною золою.

Мінеральні добрива бажано вносити щороку мінітракторів. Безумовно, регулярна купівля підгодівлі вимагає чималих фінансових вкладень, але витрати швидко відіб’ються. Через кілька місяців ви отримаєте високоякісний урожай.

ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ФЕРМЕРОВІ-новачків?

Ведення фермерського господарства вимагає певних знань і навичок. Це дозволяє займатися цікавою справою і отримувати непоганий дохід круглий рік. У наші дні це підтверджується численними прикладами успішного ведення аграрного бізнесу.

Радимо цю модель для початку агробізнесу http://motokosmos.com.ua/minitraktor_shifeng_sf354

Що потрібно знати фермеру-початківцю?

Поради бувалих аграріїв допоможуть розібратися, як відкрити і почати розвивати свою справу в сільській місцевості.

ВІДКРИТТЯ АГРАРНОГО БІЗНЕСУ

Якщо вас зацікавило ведення власного господарства і ви володієте невеликим ділянкою, це можна легко монетизувати. Безумовно, для цього будуть потрібні певні кошти, але для початку потрібно зовсім небагато.

Виділимо кілька аспектів для успішної реалізації вашої ідеї.

Бізнес план. Не варто починати свою справу без плану. Складіть його самі або зверніться до більш досвідченим фермерам. Це допоможе розрахувати всі витрати і прибуток.

Конкретна галузь. Займатися всім потроху на старті агробізнесу недоцільно. Краще вибрати щось одне. Наприклад, тваринництво, вирощування овочів або квітів на продаж.

Реєстрація. Якщо ви вирішили стати підприємцем, свою діяльність потрібно зареєструвати. На ранньому етапі можна обійтися без реєстрації, якщо вирощувати продукцію і збувати її через знайомих.

ЩО ВАМ ДОПОМОЖЕ?

Незалежно від того, чим ви вирішили займатися в аграрній сфері, вам буде потрібно спеціальне обладнання. Для обробітку землі відмінно підходить мінітрактор. Це сучасна сільгосптехніка, яка справляється з усією завданням не гірше великогабаритних машин. Вона оснащується навісним обладнанням, які розширюють її функціональність.

Малолітражні трактора дуже популярні серед українських фермерів. Це обумовлено їх недорогою ціною і економічністю. Вони стануть надійними помічниками в господарстві і швидко відіб’ються.

Exit mobile version