Химия Украины и мира

Фунгіциди: класифікація та властивості

В сучасній практиці як великі сільськогосподарські підприємства, так і дрібні фермери, широко використовують хімічні препарати класу фунгіциди (https://lnzweb.com/fungicide). В першу чергу фунгіциди призначені для захисту рослин від поширених грибкових хвороб. Завдяки систематичній обробці хімічними препаратами вдається уникнути зараження багатьох польових культур, що позитивно позначається на майбутньому врожаї.

Класифікація фунгіцидів

За характером дії усі фунгіциди розподіляються на такі, що призначені для виліковування вже заражених рослин, та на такі, що попереджують можливу хворобу. Фунгіциди з першої категорії в основному ефективні по відношенню до ложномучністо-росяних та мучністо-росяних грибів, але спектр їх дій значно ширший. Це дає можливість додаткового захисту проти поширених хвороб.

У профілактичних цілях використовують наступні фунгіциди:

Завдяки комплексному використанню фунгіцидів вдається уникнути спалаху хвороб у рослин та мінімізувати можливу пагубну побічну дію від хімічних препаратів, наприклад, після обробки насіння протруйниками рослини потребують меншого захисту у стадії вегетації.

Переваги використання фунгіцидів

Практика використання фунгіцидів у сучасній сільськогосподарчій діяльності виправдана, в першу чергу тому, що це являється запорукою вдалого врожаю. Сучасні фунгіциди, призначені для використання у великих фермерських господарствах, випускаються у різних формах: у вигляді порошку, гранул чи концентрованого розчину.

Фунгіциди використовують для захисту багатьох культур: зернових, кукурудзи, цукрового буряка, соЇ, соняшника та інш. Існує декілька виробників хімічних засобів, які вважаються найпопулярнішими. Серед продукції, яка виготовляється цими компаніями, в тому числі є багато фунгіцидів. Ці хімічні засоби відрізняються наступними властивостями:

Виробниками, які виготовляють найкращі фунгіциди та інші хімічні засоби, вважають компанії Syngenta, Bayer, Defenda, Agriscience. Через високу якість своєї продукції вони визнані справжніми лідерами.

Exit mobile version